Wie zijn wij

De Belgische Samojedenvereniging is een relatief jonge vereniging opgericht op 5 mei 1998 door een groep mensen (allemaal aangestoken door het Sammenvirus) die met het idee zaten om de Samojeden in België samen te brengen.

Wij wilden dit doen via de officiële weg en vroegen aan St Hubertus of we een club mochten oprichten.  Deze vertelde ons "om officieel erkend te worden door ons moet je aan verschillende eisen voldoen".  Zoals 50 leden hebben dat was geen probleem, maar er moesten ook minimaal 30 pups geboren worden per jaar en dat was wel een probleem want er zijn maar 5 fokkers in België en die fokken maar af en toe.  Dus we zijn toen maar gestart zonder de officiële erkenning, hoopten dat we ooit aan de tweede eis zouden kunnen voldoen. En in mei 2002 was het eindelijk zo ver. We werden erkend door St. Hubertus (K.K.U.S.H/U.R.C.H. A02 05 05)  Wij zitten nu in een proefperiode van drie jaar en als we deze goed doorstaan dan krijgen we een officieel nummer. Dit officieel nummer 1197 is er uiteindelijk gekomen op 1 april 2006. We zijn nu een officieel erkende rasvereniging.

De doelstelling van de Belgische Samojeden Vereniging is: "de liefhebbers en fokkers van het ras Samojeed bijeen te brengen en te waken over de verbetering van het ras dat zij vertegenwoordigt door het correct fokken ervan aan te moedigen en door in de bekendmaking bij te dragen".

Momenteel is de BSV uitgegroeid tot een ledental van om en bij de 100 gezinnen en ze blijft nog steeds groeien. Wij mogen ook met trots leden verwelkomen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland en zelfs Ierland. Ook U bent van harte welkom in deze vriendelijke, vrolijke en gezellige vereniging.

We publiceren ook 4 maal per jaar een tweetalig clubblad waarin onze leden op de hoogte worden gehouden van het reilen en zeilen van onze club.

Voor meer info over onze club kan u ons altijd telefonisch contacteren  of via e-mail. De nummers kunt u vinden onder de button bestuur.